Loading...
Hormoon therapie 2018-04-24T09:29:51+00:00

Hormoon Therapie

Behandelingen met bio-identieke hormonen.

Normaliter genieten wij jarenlang van onze hormonen. Naarmate wij ouder worden, kunnen wij allerlei klachten ontwikkelen die het gevolg zijn van het verminderen van de productie van verschillende hormonen. Dit komt bij zowel vrouwen als mannen voor, denk hierbij  aan de menopauze en andropauze.
In onze kliniek worden uw hormonale functies onderzocht en indien nodig behandeld met behulp van bio-identieke, natuurlijke hormonen.

Met name vrouwen rond de menopauze hebben veel baat bij deze therapie. Menopauze symptomen kunnen een grote impact hebben op het leven van vrouwen. Vaak worden deze klachten gemakkelijk afgedaan met een ‘dat hoort er nou eenmaal bij’ antwoord. Die mening delen wij zeker niet! De klachten worden enorm onderschat en er is wel degelijk iets aan te doen!

Dokter Nora Hendriks:
‘Mijn professionele mening is dat vrouwen niet hoeven te lijden onder de menopauze. Natuurlijk is het volgen van een gezonde levensstijl, zoals niet roken, minder alcohol drinken, minder suiker eten en regelmatig bewegen, van groot belang. Onze levensverwachting is de laatste decennia gestegen tot een gemiddelde leeftijd van 83 jaar. En als we het geluk hebben om zoveel jaren meer te leven, dan toch het liefst in een goede gezondheid! Vitaal blijven terwijl we ouder worden, dit willen we toch allemaal?’

Hormoon therapie

Wat is een hormoon eigenlijk?

Een hormoon is een substantie die in bepaalde cellen in het lichaam wordt geproduceerd, en daarna in de bloedstroom terecht komt om specifieke processen in het lichaam te controleren en reguleren. Slechte een kleine hoeveelheid is nodig voor deze boodschappenfunctie. Inmiddels zijn er tientallen hormonen ontdekt.

… Lees verder

Symptomen en klachten

In de wirwar van de menopauze (vrouwen) of andropauze (mannen) symptomen krijgen velen het gevoel dat ze door de bomen het bos niet meer zien.

Vermoeidheid, hopeloosheid, angst en depressie zijn vaak het gevolg.
In de meeste gevallen is dit goed te behandelen met individueel gedoseerde bio-identieke hormonen.

Een professionele begeleiding is hierbij essentieel en is gebaseerd op uw klachten en laboratorium onderzoeken.

… Lees verder

In 3 stappen snel resultaat

  1. Uitgebreide intake, kennismaking, klachten, diagnose en bespreking mogelijkheden en behandeling
  2. Bloedonderzoek
  3. Uitgebreid consult / bespreking: uitslag, bevindingen, advies en behandelplan
  4. Uiteraard is er daarna regelmatig contact in verband met controles en het aanvragen van herhaal recepten.

In de praktijk merken we dat het grootste gedeelte van de behandelde patiënten al heel snel resultaat voelt. Geen mens is echter gelijk dus ieder behandelplan en ieder resultaat is verschillend. In het verloop van de pre-menopauze en menopauze worden indien nodig de doseringen aangepast.

… Lees verder


Alleen een recept nodig?

Vraag hier binnenkort kunt u uw recept door middel van een online formulier aanvragen

Kunt u niet zelf langskomen of heeft u alleen een korte vraag, we kunnen een telefonisch of skype consult inplannen!

Vraag dit eenvoudig aan via het contact formulier!

“Beautiful young people are accidents of nature, but beautiful old people are works of art”

Eleanor Roosevelt